top of page

Om oss

 

Drivkraften bak katteoppdrettet NO* Quettinger Wald (og oppdrett av hovawart "vom Quettinger Hof"  www.quettingerhof.com) er jeg, Marion, født og oppvokst i Tyskland. I 1989 møtte jeg min mann Terje, og i 1992 flyttet jeg sammen med han og vår datter Mirja, på ett år, til Norge.

 

Jeg har alltid vært meget glad i alle slags dyr. Som toåring begynte jeg å ri - hver søndag tok min bestefar meg med til en ridestall. I tillegg hadde vi marsvin, siden boforholdene ikke tillot hverken hunde- eller kattehold. Men naboens hunder fikk mange lufteturer. Allerede denne gangen var det klart at et liv uten dyr i huset ikke er tenkelig. Terje, som ikke er oppvokst med denne lidenskapen, var klar over hva det ville innebære å være gift med meg. 1. februar 1993 var endelig dagen jeg hadde ventet på så lenge. Vår første hund, hovawarten Yucon av Trustenberg, flyttet inn i vårt hus. Siden denne gangen har denne rasen beriket våre liv, og i 1999 fikk vi vårt første kull.

I samme år flyttet endelig vår første katt inn hos oss også, huskatten Pus. Da vi mistet henne i 2008, flyttet nydeligste Cirka Helikopter inn. Også hun en huskatt, som vi dessverre mistet på tragisk vis etter noen måneder. Etter det bestemte vi oss for å leve uten katt.

 

Etter noen år kjente jeg at det var umulig. I mellomtiden hadde vi hatt flere valpekull, og også noen kull på Rex-marsvin. Så nå ville jeg ha en rasekatt, en frisk og sterk rase som tålte å bo sammen med våre hunder.

Valget falt på sibirkatt, vakker, tøff, frisk - og på denne tiden nærmest umulig å få kjøpt i Norge. I hvert fall hvis man ønsket seg en hunnkatt som kanskje kunne gå i avl, og på det tidspunktet ikke hadde fått registret seg som oppdretter og ikke hadde stamnavn, 

Oktober 2016 flyttet Ipa til oss, importert fra Tyskland. Vi stilte henne som kattunge på utstilling, fikk stamnavn, sjekket henne for HCM og vi var klar for vårt første kull. Dessverre ble hun ikke drektig. Hva nå?

Jeg hadde fått god kontakt med Tiril Thorshaug Eide, oppdrett Vinduskarmens, og ble medeier på vakre Gnist i 2018. Min egen hannkatt, selv om han bodde hos fôrvert. Samme sommeren kom nydeligeste Tunsji`s Gloria Milovna, Humle, fra Marianne Engström til oss. Starten på eventyret.

01.07.19 ble A kullet født etter Gnist og Humle. Noe så herlig å ha kattunger i huset, å kunne følger deres utviklingen og gleden de sprer rundt seg. Dessverre ble det nærmest umulig å ha Ipa og Humle i samme hus, etter at Humle ble mamma. Eneste mulighet var å finne en fôrvert til Humle etter at kattungene hadde flyttet ut. Hennes sønn Apollo ble hos oss, en finere hannkatt kan jeg ikke tenke meg. Mild og god, en fantastisk katt. Ipa fikk sommeren 19 endelig møtte en hannkatt hun synes var bra nok, og også hun ble endelig mamma. Da visste jeg at dette virkelig er noe jeg vil gjøre. 

I dag bor Ipa, Apollo og deres datter Citra hos oss, pluss hovawarten Dublin.

 

Jeg ønsker at alle kattene bor sammen med oss og er en del av familien, og derfor er det begrenset hvor mange katter vi har i huset. Jeg har heller katter hos fôrvert enn å ha de oppstallet i egne katterom.

 

Jeg ønsker å oppdrette friske, sosiale og vakre katter. Før mine katter går i avl har de undersøkt hjerte og nyrene (HCM og PKD), og det fleste er gentestet. I tillegg er jeg er opptatt av lav innavlsgrad.

Er du interessert i en katt fra vårt oppdrett, kan du sende en mail til meg:

quettingerhof@hotmail.com

eller ringer meg: 47 02 38 07

Vi holder til i Elverum, men kan møte kattungekjøpere på Gardermoen hvis de kommer langveis ifra.

Hilsen Marion

bottom of page